maanantai 4. toukokuuta 2015

Biojätepeikko pois roskapussista!

Biojäte on peikko roskapussissa. Ekokympin joulukuussa 2014 tekemän jätetutkimuksen mukaan kainuulaisen kotitalouden roskapussi sisältää biojätettä 30%. Kauhea määrä! Voi ei, biojäte pilaa kaiken, jos se on sekajätteen seassa!

Puolentoista vuoden päästä sekajäte päätyy poltettavaksi ja hyödynnettäväksi energiana. Märkä biojäte on lämpöarvoltaan surkeaa, ja toisaalta ruokajätteen sisältämä suola on haitallista minkä tahansa polttolaitoksen tekniikalle. Sitä paitsi velvoittavathan jo jätehuoltomääräyksetkin Kainuussa lajittelemaan biojätteen – velvoite koskee ihan kaikkia asuinkiinteistöjä, myös loma-asuntoja. Lisäksi sekajäte on kuluttajalle kallista, koska käsittelymaksussa on rutkasti valtiolle tilitettäviä veroja. Miksi siis täyttää sekajätepönttöä painavalla biojätteellä ja maksaa siitä kalliisti?

Biojätepeikko on saatava pois roskapussista! Siksi Ekokympissä kampanjoidaan biojätteen lajittelun puolesta! Haluamme erityisesti kannustaa kotitalouksia kompostointiin. Muussa tapauksessa biojätteelle on otettava maksullinen pönttö omalle pihalle.

@KurreEi kommentteja:

Lähetä kommentti