maanantai 31. elokuuta 2015

Maksutonta jäteneuvontaa koululle tai päiväkotiin

Näin koulujen alettua Kurre muistuttelee, että Ekokympiltä voi tilata koululuokille maksutonta jäteneuvontaa. Kurre tai neuvojat tulevat mielellään käymään ja kertomaan Kainuun jätehuollosta ja lajittelusta. Niinikään Ekokympin nettisivujen tulostettavia materiaaleja kannattaa hyödyntää. Myös päiväkodeissa, taloyhtiöissä, kyläyhdistyksissä ja tapahtumissa jäteneuvonta on maksutonta.
Tarjolla on paljon erilaisia teemoja kuten "Roskaretki Kurren kanssa", "Banaanin matka", "Recyclix-lajittelupeli", "Roskakoris" jne.....

Esite tulostettavissa www.ekokymppi.fi > jäteneuvontaKurren puuhavihko
Kurrelle on valmistunut uusi puuhavihko, joka on samantyylinen tehtävävihko kuin "Kurren puuhakirjakin". Uuden vihkon tehtävät painottuvat kuitenkin biojätteen lajitteluun, koska se on nyt ykkösjuttu jäteneuvonnassa. Puuhavihkoja voi tulostaa Ekokympin nettisivuilta www.ekokymppi.fi > jäteneuvonta, ja tietty Kurre jakaa vihkoja lapsille omilla reissuillaan.

Kurren puuhavihkossa on tehtäviä päiväkoti-ikäsille ja alakoululaisille.
Puuhavihkossa on lautapeli, jossa väijyy kaamea Biojätepeikko!


Muita esitteitä
Muitakin uusia esitteitä on kesän aikaan valmistunut: "Opas kotitaloudelle vaarallisen jätteen lajitteluun" kertoo siitä, miten tunnistat vaaralliset jätteen ja mihin ne Kainuussa viedään. Tämä opas löytyy nettisivuiltamme www.ekokymppi.fi > lajitteluohjeet. Samalla sivulla on paljon erilaisia ohjeita roskien lajitteluun ja käsittelyyn.

Opas vaarallisen jätten lajitteluun


Miten lajittelen ja minne vien kodin jätteet? Jäteopas vastaa siihen.
Jäteoppaan voit tulostaa nettisivultamme ekokymppi.fi > jäteneuvontaKurrella vientiä
Ekokymppi ja tietysti Kurre ihan livenä oli mukana viime viikolla päättyneessä Recycling Roadshow -Kainuun kiertueessa, josta myöhemmin ihan oma blogikirjoitus.

Kurrella on vientiä tälläkin viikolla: huomenna käydään "Roskaretkellä" Kajaanin Pietari Brahen ykkös-kolmosten kanssa ja keskiviikkona sairaalakoululaiset tutustuvat "Roskan matkaan". Anu-neuvoja kertoo oppilaille tarinan Vichypullon elämästä.

Kurre opastaa jätteenlajittelussa

Ota yhteyttä 
Soita tai meilaa Kurrelle tai Ekokympin neuvojille:

Lajitteluterveisin
@kurre
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti