keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Joulurauha jäteastialle

Lahjoja ostaessa, paketteja kootessa, juhlaruokia valmistaessa ei aina tule muistaneeksi etsiä joulun rauhaa myös juhlahuipun jälkeiseen aikaan. Julistetaan siis täten yleinen joulurauha jäteastialle kehoittamalla kaikkia tätä juhlakautta asiaankuuluvalla hartaudella viettämään sekä muutoin siististi ja vähäjätteisesti käyttäytymään. Sillä sille, joka tämän rauhan rikkoo, on luvassa roskia pursuava juhlakausi.

Suunnittele ostokset
Esimerkiksi ennen ruokaostoksia on syytä tehdä ruokakaapin inventaario.

Lahjo elämyksillä, älä krääsällä
Atk-apu, jalkahoito, itse tehty illallinen, askarteluhetki, elokuvalippu, retki pulkkamäkeen, kotityöapu, kyyti autottomalle, rakkausruono… Aineeton lahja on usein tavaraa mieluisampi.

Loihdi tähteistä uusia herkkuja. Ylijäämäruokaa voi tarjoilla myös naapurille tai pakastaa myöhempiin tarpeisiin.

Ota roskista erikseen metalli, kartonki, paperi, lasi ja vie ekopisteelle vähän kerrallaan. Hyötyjätteiden vieminen ekopisteelle on hyvä iltalenkki.
Jätteiden lajittelu vähentää sekajätteen määrää, eikä sekajäteastia pursu niin helposti. 

Pakkaa jätteet tiiviisti. Jäteastiaan mahtuu enemmän jätettä, kun puristat pusseista ja purkeista ilmat pihalle. Tiivis pakkaaminen vähentää myös roskiksen hajuhaittoja, eivätkä eläimet pääse helposti penkomaan jätteitä.

Muista jäteautonkuljettajaa:
hiekota ja tee lumityöt. Etenkin haja-asutusaluilla ja yksityisteiden varsilla huonokuntoiset tiet katkaisevat usein jäteauton matkan.

Täysin palvelleen joulukuusen voit viedä maksutta lajitteluasemalle tai Risu-Mattilaan. 

@Kurre

Lähde: Jätelaitosyhdistys ry (JLY)


Iloista Joulua!

Lajittelusta tulee hyvä mieli:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti