perjantai 1. syyskuuta 2017

Kesä meni, lomilta töihin tömps!Kylläpä aika menee siivillä. Taas meni yksi kesä ja yksi kesäloma. Katotaan, muistanko enää, mitä ennen lomia tapahtui. Meillä nimittäin tapahtui hirveästi kaikkea. Oli paljon tapahtumia, joissa olimme mukana ja yhden järjestimme alusta loppuun asti ihan itse:
Jätteiden yön.

Järjestimme Jätteiden yön kesäkuun alussa Kajaanin Raatitorilla. Hauskanpidon lomassa yleisö sai tutustua jätelaitoksen toimintaan kiertotalouden toteuttajana sekä näkemään ja kuulemaan käytännön vinkkejä kierrätykseen ja jätteiden vähentämiseen. Ohjelmassa oli muun muassa kokkisota ja sohvanpurkukisa. Tuunauspajassa sai koristella oman taskuun sopivan miniroskiksen. Mukana oli myös jätehuoltoyrityksiä, jotka esittelivät kalustoaan torin laitamilla.Musiikkitarjonnasta vastasi kainuulainen The Heatw ave Band. Jätteiden Yö järjestettiin ensi kertaa  samanaikaisesti viidellä eri paikkakunnalla eri puolilla Suomea – Kajaanin lisäksi Joensuussa, Oulussa, Raumalla ja Saarijärvellä.
Kokkisota-joukkueet Jätteiden yössäAnu ja Kata Markkinakadulla

Seuraava suurempi koitos oli Kajaanin Markkinakatu, joka valtasi Kajaanin Kauppakadun ja torit heinäkuun alussa. Roskakulkueella se alkoi ja miniroskistuunaus-teemalla mentiin keskiviikosta lauantaihin. 

Heinäkuun puolivälissä oli pitkästä aikaa Kuhmossa kesämessut, jossa olimme mukana lajitteluneuvonnan merkeissä. Mukava, että Kurre sai kaverikseen Kuhmon lajitteluaseman hoitajan, Arin. Paljon lajitteluaseman asiakkaita kävi Arin juttusilla.

Ekokymppi Kuhmon kesämessuilla 

Olimme mukana myös Neittävän ja Otanmäen kyläpäivillä, Jymyhyvän ottelussa ja Hyrynsalmen rantatapahtumassa, ja ylihuomenna mennään Murtomäkeen sadonkorjuujuhliin. Ja perinteisesti Sari tarjoili mehuja jokaisella lajitteluasemalla kesäkuun aikana. 

Pelasin roskakorista lasten kanssa Neittävällä alkukesästä.

Hyvää palvelua ja kylmää mehua Sotkamon lajitteluasemalla 


Päiväkotilastenkin kanssa touhuttiin sen verran, että aukaistiin jätteiden hautausmaa päiväkoti Kasselin pihalta. Sehän perustettiin vuosi sitten. Kylläpä olikin jännittävää nähdä, mitä eri roskille oli vuoden aikana tapahtunut. Aika monelle M-alkuiselle roskalle ei yhtään mitään...

Maatumistutkimus päiväkoti Kasselissa

Nyt sitten meillä neuvonta-tiedotus -väki alkaa orientoitumaan koulukäynteihin ja muoviroskainstallaatio-näyttelyyn sekä ensi vuoden kalenterin tekoon. Ja vapaalla mennään tietysti marjametsään!Mukavaa, värikästä ja vireää syksyä!

@Kurre


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti